söndag 15 september 2013

Grönkålschips!


Jodå, det gick väldigt bra att göra grönkålschips!

Grönkålschips!
Sätt ugnen på 200 grader

Rensa bort dåliga blad och ta de minsta till chips.
Riv bort mittpinnen på grönkålsbladet och riv lagombitar till chipsen!
1 liter grönkålsriv/sats
Ta olivolja och massera in så bladen blir blanka.
Strö över Dina favoritkryddor. Jag tog grillkrydda, trocomare och lökpulver och masserade in igen!
Fördela jämnt över bakplåtsklädd plåt!
In i ugnen ca 10-12 minuter med
grytlapp mellan ugnsluckan och spisen för att fuktan ska ut!
 
Sedan blev jag så sugen på att fortsätta att experimentera så jag tog:
 
Olivolja och honung som jag blandade och sedan hällde jag över torkade tomatflingor, torkat lök-kross och trocomare. 
Jag masserade in allt i grönkålen!
Det blev min favorit! 
Smakerna gifte sig med varandra.
Hmmm, tänker jag, undrar om det går lika bra med selleri....?
Ha en dunderbra söndag!
Kram
Milott


6 kommentarer:

Jennie Bergius sa...

Mums så gott det ser ut och låter! Å så härligt med skördefest :) Vi har gjort grönsakschips ett par gånger men inte fått dem särskilt hårda och krispiga.. får försöka igen!

Ha en fin söndag <3 Jennie

Arja sa...

Halloj Milott!
Skördefest minsann, och nu festas det för fullt ;O) åh, vad gott det ser ut!
Önskar dig en fin start på veckan
kram kram Arja

Gunnel sa...

Tack för titten hos mig. Nu har jag läst lite i din blogg och det kommer jag att göra ofta. Jag älskar med att gå på loppis.

idémakeriet sa...

Hihi vad roligt, grönkålchips!
Låter faktiskt gott, roligt att du testade lite med olika smaker.
Ha det gott Milott.
Kram Gerda

Amanda sa...

Men mums! Vilket fantastiskt tips!
Kram!

idémakeriet sa...

Jag menade inte mitt svarta monster men mina två katter som inte kan låta bli att fånga fåglar, hihi.
Ha en skön kväll Milott!
Kram Gerda