lördag 8 december 2012

Pepparkaksknäck gjord i micron!!!



Här har jag en idé om att sätta burkar med olika hemlagade julgotter! 
Julburken är redan fylld!
Där gömmer sig ett underbart julgodis!



och lätt är det att göra också!

Pepparkaksknäck!

Tag en djup skål som tål värme.

Lägg i 1 dl vispgrädde

1/2 dl socker

1/2 dl sirap

1 tsk pepparkakskryddor

Koka detta i 5 min på full effekt.

Ta ut skålen ur micron och rör om.

Sätt in i micron 2 minuter till på full effekt.
Men eftersom det är olika från ugn till ugn så ta ut den då och då de sista 2 minuterna , ta kulprov. (kulprov tas genom att man spolar lite knäck i en sked i kallt vatten. Kan man rulla till en kula är det klart!

Häll upp på bakplåtspapper

När knäcken fortfarande är varm gör markering med kniv hur stora knäckbitarna ska vara.

Jag slog in bitarna när smeten svalnat i mellanläggspapper till smörgåsar. Sedan knöt jag ett rött band från garn så att det blev som en julklapp.

Lycka till!






5 kommentarer:

jeannette sa...

Hej vännen
Vilka underbara skålar och burkar:) Nästa år är det jag som åker runt med dig och fyndar. Allvar !! Massor av kramar ha en underbar söndag. Här vankas det bak. Kram kram

Arja sa...

Halloj!
Mums vad gott det ser ut! Får ta och prova dtt knäckrecept. Brukar också ha ett gotteskåp :O) Visst är stommen en tilda, och iden min egen hihi med lussetåget. Har haft det i minst 5 år nu, gillar det fortfarande. Önskar dig en härlig 2:a advent. kram kram Arja

fianathome sa...

Men oj va snyggt och gott! Tack för receptet.
Ha en skön advent <3
kramelikram
Fia

idémakeriet sa...

Mmmm säger jag bara, jag älskar knäck.
Jag gjorde igår med dottern också 3 sorters knäck.
Men man får inte snack för mycket för då går det fel.
Jag brände nämligen en sort, vi var mitt upp i en diskussion och glömde bort att röra och då kom det en doft fri från kastrullen som larmade min näsa att det var för sent.
Med de andra två var vi lite mer vaksamt.
Ha en mysigt dag.
Kram Gerda

Rosa i huset i vitt sa...

Blir ett riktigt gottebord...tack för receptet ..ska prova det i helgen då barnbarnen kommer hit

kram Rosa