torsdag 4 april 2013

Stukad marmelad......



Igår stukade sonen foten rejält och vi fick idag åka till akuten och röntga för att vara säkra på att inget var brutet!
Jag blev mammaledig hela dagen! Man får det med läkarintyg till 15-åringar också om det behövs.

Nu i kväll när sonen var i högläge, gjorde jag en liten sats päronmarmelad! 
Det blev 2 mellanburkar!
Otroligt god och lätt att göra!

Päronmarmelad med vanilj och ingefära.

ca 4 päron, 500gr skalade, urkärnade och skurna i rutor
en halv pressad citron eller en hel pressad lime!
(Jag rev lite lime-skal i också.)
Detta kokas och omröres så att päronbitarna blir mjuka i 10 minuter.

Tillsätt
1 msk riven färsk ingefära samt
3-4 dl socker och
½  vaniljstång som skrapas ur och delas.
Koka och rör om i 5 minuter till.    


Sedan blandas och tillsätts
1 tsk socker med 1 tsk röd melatin. Koka allt i 2 minuter under omrörning.

Häll upp på rena burkar och skruva på lock.



Jammie, med receptet på LCHFs Nyttiga frörutor så toppade jag med ost och så liten klick marmelad på det. 
Himmelskt…….
Kram Milott

3 kommentarer:

idémakeriet sa...

Nej men vilken olycka.
Så inget var bruten?
Fy vad det låter gott ditt marmelad.
Ha en skön helg vännen och sköt om din son.
Varm kram Gerda

Rosa i huset i vitt sa...

Vilken otur ..ha en bra helg
kram Rosa

fianathome sa...

Ajajaj..det där känns. Hoppas han vågar använda sin fot lite annars blir det bara värre..uvva!
Marmeladen såg väldigt mumsig ut. Nybakat bröd, ost, smör och marmelad..sen är man hemma!! :D :D
kramis
Fia