Yummy!
Nu ska
Ni få receptet på mina favoritlyxbullar till morgonen.
Eftersom
jag äter enligt LCHF så blir det mandelmjöl, cocosmjöl bl.a i!
Lembasbullar!
Gör
så här: (räcker till 6-8 bullar)
3
ägg
3
deciliter riven ost (finriven blir bäst)
3
matskedar majonnäs
en
nypa salt
1
matsked fiberhusk
1,5
deciliter mandelmjöl, nötmjöl, pofiber eller liknande. (Mandel och hasselnötsmjöl finns att köpa på Lidl) Man kan också göra
sitt eget "mjöl" genom att köra nötter, frön och kokosflingor i
matberedaren.
Blanda ägg, majonnäs,
riven ost och salt. Blanda ner "mjölet" - det ska bli en
ganska fast smet, den ska inte rinna utan gå att klicka ut som bollar på en plåt.
Eller gör som jag, klickar ner i en sådan här, köpt på Ikea.
Eller gör som jag, klickar ner i en sådan här, köpt på Ikea.
Garnera
ev. med solrosfrön eller sesamfrön.
Grädda
i 10-13 minuter i 225 grader varm ugn (varmluft 200 grader). Bröden ska bli
gyllenbruna men inte brända. Osten bränner lätt så passa dem noga. Jag lägger folie över, efter en stund därinne.
Bullarna
ska helst kallna på galler. De blir lätt svampiga om man förvarar dem i plastpåse
så låt dem ligga framme eller i en brödburk.
De är vansinnigt goda till ostbrickan också!
Nu blir det frukost!
Ha en ljuflig lördag!
Kram
Milott
2 kommentarer:
Mmmm de ser ju smaskig ut.
Härligt med nybakta bullar, morgonen kan ju inte blir bättre:)
Njuter du fortfarande av de fina (NYA)väggar?
Kram Gerda
Smask va gott. Lite spännande med de där mjölsorterna. Aldrig hört talas om hasselnötsmjöl men det är väl malda hasselnötter rätt upp och ner va?
kram
Fia
Skicka en kommentar