fredag 9 november 2012

Försvinnande goda.........



 Yummy!


Nu ska Ni få receptet på mina favoritlyxbullar till morgonen.

Eftersom jag äter enligt LCHF så blir det mandelmjöl, cocosmjöl bl.a i!

Lembasbullar!

Gör så här: (räcker till 6-8 bullar)
       3 ägg
       3 deciliter riven ost (finriven blir bäst)
       3 matskedar majonnäs
       en nypa salt
       1 matsked fiberhusk
       1,5 deciliter mandelmjöl, nötmjöl, pofiber eller liknande. (Mandel och hasselnötsmjöl finns att köpa på Lidl) Man kan också göra sitt eget "mjöl" genom att köra nötter, frön och kokosflingor i matberedaren. 
Blanda ägg, majonnäs, riven ost och salt. Blanda ner "mjölet"  -  det ska bli en ganska fast smet, den ska inte rinna utan gå att klicka ut som bollar på en plåt. 
Eller gör som jag, klickar ner i en sådan här, köpt på Ikea. 

Garnera ev. med solrosfrön eller sesamfrön.
Grädda i 10-13 minuter i 225 grader varm ugn (varmluft 200 grader). Bröden ska bli gyllenbruna men inte brända. Osten bränner lätt så passa dem noga. Jag lägger folie över, efter en stund därinne.
Bullarna ska helst kallna på galler. De blir lätt svampiga om man förvarar dem i plastpåse så låt dem ligga framme eller i en brödburk.

 De är vansinnigt goda till ostbrickan också!
Nu blir det frukost!
Ha en ljuflig lördag!
Kram
Milott


2 kommentarer:

idémakeriet sa...

Mmmm de ser ju smaskig ut.
Härligt med nybakta bullar, morgonen kan ju inte blir bättre:)
Njuter du fortfarande av de fina (NYA)väggar?
Kram Gerda

fianathome sa...

Smask va gott. Lite spännande med de där mjölsorterna. Aldrig hört talas om hasselnötsmjöl men det är väl malda hasselnötter rätt upp och ner va?
kram
Fia