måndag 2 december 2013

Saffranspannacotta med pepparkakssmul!

Receptet på Saffranspannacottan i förra inlägget!

Saffranspannacotta med pepparkakssmulor

5 dl vispgrädde
1 dl socker
1 paket saffran
1 vaniljstång
2 gelatinblad
Krossade pepparkakor tillservering

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten
Häll grädden i en kastrull
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Lägg stång, frön, socker och saffran i grädden och koka upp till första bubblan.
Ta kastrullen från plattan, krama ur gelatinbladen och rör ner dem i smeten.
Låt svalna,
Häll upp pannacottan i små glas eller liknande och låt stelna i kyl, minst fyra timmar.
Vid servering; toppa med pepparkakssmulor

Njut!

Kramkram
Milott


2 kommentarer:

Rosa i huset i vitt sa...

Vad gott det låter ...
ska provas
ha en fin helg
kram Rosa

fianathome sa...

Du är så himla duktig på att göra din blogg fin!!! Fantastiskt fin..skulle jag säga.
Skulle jag också vilja ha min..så alltså!
gott lät det
kram
Fia