Jodå, det gick väldigt bra att göra grönkålschips!
Grönkålschips!
Sätt ugnen på 200 grader
Rensa bort dåliga blad och ta de minsta till chips.
Riv bort mittpinnen på grönkålsbladet och riv lagombitar till chipsen!
Riv bort mittpinnen på grönkålsbladet och riv lagombitar till chipsen!
Ta olivolja och massera in så bladen blir blanka.
Strö över Dina favoritkryddor. Jag tog grillkrydda,
trocomare och lökpulver och masserade in igen!
Fördela jämnt över bakplåtsklädd plåt!
In i ugnen ca 10-12 minuter med
grytlapp mellan ugnsluckan och spisen för att fuktan ska ut!
Fördela jämnt över bakplåtsklädd plåt!
In i ugnen ca 10-12 minuter med
grytlapp mellan ugnsluckan och spisen för att fuktan ska ut!
Sedan blev jag så sugen på att fortsätta att
experimentera så jag tog:
Olivolja och honung som jag blandade och sedan hällde
jag över torkade tomatflingor, torkat lök-kross och trocomare.
Jag masserade
in allt i grönkålen!
Det blev min favorit!
Smakerna gifte sig med varandra.
Hmmm, tänker jag, undrar om det går lika bra med selleri....?
Ha en dunderbra söndag!
Ha en dunderbra söndag!
Kram
Milott
6 kommentarer:
Mums så gott det ser ut och låter! Å så härligt med skördefest :) Vi har gjort grönsakschips ett par gånger men inte fått dem särskilt hårda och krispiga.. får försöka igen!
Ha en fin söndag <3 Jennie
Halloj Milott!
Skördefest minsann, och nu festas det för fullt ;O) åh, vad gott det ser ut!
Önskar dig en fin start på veckan
kram kram Arja
Tack för titten hos mig. Nu har jag läst lite i din blogg och det kommer jag att göra ofta. Jag älskar med att gå på loppis.
Hihi vad roligt, grönkålchips!
Låter faktiskt gott, roligt att du testade lite med olika smaker.
Ha det gott Milott.
Kram Gerda
Men mums! Vilket fantastiskt tips!
Kram!
Jag menade inte mitt svarta monster men mina två katter som inte kan låta bli att fånga fåglar, hihi.
Ha en skön kväll Milott!
Kram Gerda
Skicka en kommentar